اینستاگرام اسب تروآی مدرن !!! | رضا دلفی
خیلی از داستانهای تاریخی فقط برای اطلاع و آگاهی بخشی ما نسبت به وقایع آن دوره بیان نمیشوند. بلکه برای درس گرفتن ما و جلوگیری از بروز یک خطای مجدد است که نقل میشوند. یکی از این داستانهایی که خیلی جذاب هم است و بارها، در واقعیت و در فیلمها تکرار شده است. ماجرای اسب تروآ میباشد. (اشاره به داستانهای اساطیر یونان و رم)
ماجرا بدین گونه است که، دشمن چون یارای مقابله رودررو را نداشته، با حیلهای (ساختن یک اسب چوبی ) در جمع خودی نفوذ کرده و در یک فرصت مناسب که همه در حال خوشگذرانی و رؤیاپردازی برای آینده خود و شاید هم مملکت خود بودند، نقشه خود را عملی کرده و …
اسب چوبی امروزی
در دنیای امروز دیگر نباید توقع یک اسب چوبی را داشته باشیم تا آن ماجرا، برای ما یادآوری شود و در پی مقابله شویم. اسب تروآ امروزه، خودش را به شکلهای دوستداشتنی و جذاب درمیآورد یا خود را برای ما یک ارزش میکند .اسب تروآی امروز ما تلگرام است، اسب تروآی امروز ما اینستاگرام است . و خدا میداند که اسب تروآ فردا خود را به چه شکلی درمیآورد.
دست پرورده فیس بوک
اینستاگرام در ابتدای آغاز خود یک برنامه بهظاهر اشتراک عکس بود. بهمرورزمان خود را برای رضای خدا بهروزرسانی کرده و قابلیتهای دوستداشتنیتری مثل اشتراک فیلم به خود اضافه کرد.اما مسئله به همینجا ختم نمیشود، اینستاگرام که در حقیقت دستپرورده فیسبوک است خیلی زود متوجه شد که راه را درست آمده و میتواند کار ناتمام فیسبوک را به سرانجام برساند.
میهمان ناخوانده
بعد از اضافه کردن ویژگیهای قبلی روزبهروز خودش را در دل ما بیشازپیش جا کرد. بهطوریکه کمپینهای خروج از فیسبوک و ورود به اینستاگرام در کشور به راه افتاد. اینستاگرام اخیراً ویژگی جدیدی بانام استوری (Story) به خود اضافه کرده است. که در آن شما میتوانید بهصورت زنده برای دوستان خودتان فیلم ارسال کنید و شما هم از نظرات آنها مطلع شوید. طبق معمولِ ما ایرانیها که به میهماننوازی معروف هستیم به این میهمان ناخوانده هم خوشآمد گفته و او را به گرمی وارد جمعهای خود کردیم.
میهمانی های آن چنانی
او را در کنسرتها بردیم تا آن دسته از کسانی که دغدغه این را داشتند که چون خیلیها به دلیل هزینه بالای کنسرتها نمیتوانند در این برنامههای بهظاهر فرهنگی حضورداشته باشند، بتوانند بهصورت مجازی وزنده در کنسرتها شرکت کنند.
او را وارد میهمانیهای آنچنانی خود کردیم که کسانی که درگذشته با موانع اجتماعی برای وارد شدن به چنین جمعهایی مواجه میشدند خیلی راحتتر در خلوت خود در آنجا حضورداشته باشند. البته کنار هر استفادهای، میشود استفاده درستی مانند پخش زنده سوختن پلاسکو، پخش زنده یک صحنه تصادف، پخش زنده یک درگیری و پخش زندههای دیگری … را داشته باشیم.
کلام آخر
حالا به نظر شما اینستاگرام با ایجاد اینچنین ویژگی میخواهد به چه چیزی برسد. نظرات در این زمینه متفاوت است.“یکی میگوید جهت ارتباط واقعیتر و بهتر بین مردم جامعه !!!“، “ یکی میگوید برای جذب مخاطب بیشتر“، “یکی هم میگوید برای راحتتر کردن هرزه گری و از بین بردن پرده حیا” یکی هم میگوید ….
تابهحال به این فکر کردید چرا فیسبوک در کشور ما فیلتر است ولی اینستاگرام و واتس آپ نه؟!! چرا چند سال قبل، با ورود رایتل و مکالمه تصویری آن برخورد شد، ولی برنامههای چند برابر بدتری مثل ایمو (imo) ، اسکایپ(skype) ، واتس آپ (whatsapp) همچنان در حال فعالیت هستند. یعنی مسئولین ما فریب اسب تروآی فیسبوک را خوردهاند. یا هنوز در حال خوشگذرانی و رؤیاپردازی هستند؟!
نظر شما چیست با این میهمان ناخوانده باید چهکار کنیم؟ او را باید بدون هیچ قید و شرطی بپذیریم یا نه ؟؟؟
آیا میشود فقط با گفتن جمله ” باید فرهنگ استفاده آن در جامعه رواج پیدا کند” با او مقابله کرد. صرف گفتن این جمله چهکاری انجام میدهد؟ آیا از معضلاتی که اینچنین ویژگیهایی با خود به همراه میآورد میتوان جلوگیری کرد؟ تابهحال برای استفاده از تلگرام، واتس آپ، ایمو، اسکایپ، لاین، وایبر و کلی اسب تروآی دیگر که روزبهروز بیشتر و بیشتر می شوند فرهنگ سازی کرده ایم ؟
رضا دلفی
نظر شما در این زمینه چیست؟ نظر خود را در قسمت نظرات این صفحه برای ما ارسال کنید.
نظر بنده اینکه به جای اینکه فقط دنبال معایب برنامه های این چنینی برویم نحوه استفاده درست رو هم بطور مرتب برای مردم بگیم و همچنین دست از شعار دادن و ناله کردن برداریم.مگرچقدر و تا کی می توان با فیلتر کردن جلوگیری کرد؟.افسر جنگ نرم مورد نظر رهبری هم باید چنین ویژگی هایی داشته باشد. به امید روزی که همه دلسوزان فرهنگ فضای مجازی رو یک فرصت بدونن نه همش ازش ناله کنن.