اردو ی علمی دانش آموزان دبستان بهشت قرآن

به گزارش مجموعه فرهنگی طلیعه داران ظهور؛ دانش آموزان دبستان دخترانه بهشت قرآن دوشنبه 28 آذر ماه از کارخانه تولیدی تک نان جنوب دیدن کردند.

در این برنامه دانش آموزان با مراحل تهیه‌ی انواع نانها، بیسکوئیت ها و کراسان آشنا شدند . که برای دانش آموزان بسیار لذت بخش و جذاب بود.

شاید در نظر اول فکر کنید که همه ی ما نیازی به دانستن این مراحل نداریم، اما آشنایی با این فرآیندهایی که برای تهیه ی نان طی می شود، به ما نشان می دهد که برای داشتن نانی سالم و مغذی چه مراحلی باید به طور منظم و کامل طی شود.
نان از گذشته تا کنون در سفره های ایرانی جایگاه ویژه ای را داشته است. نان نه تنها ارزش غذایی دارد بلکه برای ما نوعی تقدس و ارزش معنوی نیز دارا است.

در گذشته انواع نان ها زیاد نبود اما . امروزه نان های صنعتی بسیاری وارد بازار شده است. پس چه بهتر که با تولید و مصرف درست نان، ارزش بالای آن را حفظ کنیم.

باتوجه به افزایش جمعیت کشور تقاضای مردم برای تنوع نان، نقش محوری آن در تغذیه روزانه مردم و اهمیت اقتصادی نان، توسعه نان صنعتی در کشور به یک فرایند بلندمدت و به ویژه فرهنگ سازی مناسب نیاز دارد. چنانچه مقدمات ورود و مصرف نان صنعتی به بازار ایران آماده نشود، این روند همچون چند دهه گذشته با شکست روبرو خواهد شد.

مهم ترین تفاوت نان های صنعتی با انواع سنتی شان چیست؟

نان صنعتی به نانی گفته می شود که به مقدار انبوه در کارخانه تولید شود و نان سنتی هم نانی است که در کارگاه ها و نانوایی های کوچک در حجم کم و با نیروی کارگری بیشتری تولید می شود. وقتی واژه صنعتی را برای نان به کار می بریم، نباید این تصور را داشته باشیم که نان های صنعتی، شکل و شمایل خاصی دارند یا تنها شامل نان های حجیم می شوند.

منظور از نان صنعتی، نانی است که در یک کارخانه با کمترین دخالت دست و کارگر، با استفاده بیشتر از ماشین آلات و به مقدار زیاد تولید شده است. بیشتر مردم به اشتباه، تنها نان های حجیمی مثل باگت و تست را صنعتی می دانند، در حالی که اکثر این نان ها در کارگاه های نان فانتزی تولید شده اند. یک کارخانه نان صنعتی قادر به تولید انواع نان در حجم انبوه است و این نان می تواند باگت، تست یا حتی نان لواش باشد. مقدار تولید نان در یک کارخانه نان صنعتی حدود ۲۰ تن در روز است بنابراین تولید یک ساعت نان در یک کارخانه، معادل چند روز تولید یک نانوایی یا کارگاه کوچک است. درنتیجه مهم ترین اختلاف این دو نان در میزان تولید و استفاده از ماشین آلات به جای نیروی انسانی است.

در پایان این گردش علمی مدیریت محترم کارخانه تک نان جنوب با اهدای پک های خوشمزه از دانش آموزان دبستان دخترانه بهشت قرآن پذیرایی کردند.

 




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.